Jump to content

Téli kuckó kell már

2019. 12. 08. 08:00

A kutyáink általában családtagjaink is, annak megfelelően gondoskodunk róluk. A téli hidegben máshogy kell róluk gondoskodni.

A hideg beálltával az amúgy kint tartott kutyusokat is beengedik a ház egy melegebb helyiségébe, ahol nem ázik, és nem fázik. Még ha nem is gazdáival egy légtérben van, sokat jelent egy meleg és biztonságos kuckó. Ha azonban kint marad a kutya, akkor olyan ólat szükséges biztosítani, amelyben nem éri sem az eső, sem a hó, de a fagyos szél sem.

A kutya testméretének megfelelő kutyaház kulcsfontosságú. Arra ügyelni érdemes, hogy ha saját készítésű ólban gondolkodunk, vagy már kész terméket keresünk, hogy a ház bejárata ne legyen túl nagy, ne szökjön ki a meleg és ne érje a hideg. Még így sem árt valamilyen anyagból szélvédőt tenni a kutyaház ajtajára, amely tovább szigetel.

A kutyák ki-be járkálnak a házba, és a vizes lábaikról lecsorgó sár vizessé teheti a kutyaház alját, ezért semmiképp sem szabad ruhaanyaggal bélelni a ház belsejét, mert még hidegebbé leszi a lakot. Érdemes szalmában gondolkodni, mert a fent említett probléma így elkerülhető, valamint jó hőszigetelő és természetes anyag.

Lehetőleg a kutyaház is olyan helyre kerüljön az udvaron, amely védettebb az esőtől és a széltől is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com)