Jump to content

Máshogy nem lehetett volna?

2019. 12. 12. 08:00

Az állatkínzásra nem lehet semmilyen mentség. Az állatkínzás során egy olyan élőlény felett akar (és meg is teszi) uralkodni az ember, akinél erősebb.

Nincs arra szó, amit a jászberényi menhely dolgozói tapasztaltak. Egy olyan intézmény, ahol a dolgozók minden nap azon fáradoznak, hogy a befogott, befogadott állatok életét jobbá tegyék, gazdihoz juttassák.

Különösen nagy kegyetlenséggel találta magát szemben egy olyan közösség, akik az állatok mentésében, életüknek jobbá tételén dolgoznak nap, mint nap.

A jászberényi állatmenhely egyik dolgozója találta rá az egyik konténerben több kutya tetemére. A konténer a menhelyé volt, így mintha jelzésértékű lett volna az, hogy az elhullott állatok tetemét oda dobták be.

A menhely munkatársa azonnal értesítette a rendőrséget. Nem kellett ahhoz állatorvosi szakértelem, hogy egyértelmű legyen, mindegyik kutyát agyonverték. Méghozzá kiskutyákról van szó, éppen az elválasztási korban lévő kilenc ártatlan apróság.

A menhely térfigyelő kamerája azonban rögzítette a tetteseket, és kiderült, hogy tenyésztők voltak. Az állatorvos szerint a kölykök fertőző betegek voltak. A kölykök német juhászkutya fajtájúak voltak, a fajtamentők pedig feljelentést tettek a tettesek ellen.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)