Jump to content

Az ünnepi hangulat komollyá változott

2019. 12. 29. 19:00

A karácsony szól az ajándékozásról, az együttlétről, a szeretetről és az evés és ivásról. A kedvenceink is velünk vannak az ünnepeken, de nem árt vigyázni.

Máskülönben balesetek következhetnek be. Nemcsak olyan, amely az emberre veszélyes, hanem az állatra is. A kutyáink körülöttünk vannak, hiszen családtagjaink. A karácsonyi ételekből is bizonyára jut egy-két jó falat az ebek számára.

Ám, ha nem figyelünk oda eléggé, akkor több is lecsúszik a torkukon, mint szabadna. A legnagyobb gond mégis az, ha olyan élelemhez jutnak hozzá, amely az egészségükre is ártalmas. Hát, még ha nem is élelmet fogyasztanak el.

Egy angliai kutyus jócskán belakmározott, csakhogy nem a neki szánt eledelből, hanem a karácsonyfára felakasztható mézeskalácsokból. Több tucatnyit megevett az édes díszekből, és még a díszszalagot is elfogyasztotta. Még nem kerültek fel a fára, de a konyhapulton felejtett nyalánkság a kutyus kíváncsiságát felkeltette, és meg is evett azokból jó párat.

A gazdi észrevette, hogy labrador kutyájával valami nem stimmel, és mivel egyre rosszabbul lett, állatorvoshoz vitte. A vizsgálat során kiderült, hogy elrontotta a gyomrát, de csak a műtét során derült ki, hogy összesen 34 díszt fogyasztott el szalagostól. Ez utóbbinak az emésztése nem ment végbe, így akár a kutya halálához is vezethetett volna.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)