Jump to content

Testtudatos kutyák

2020. 01. 11. 08:00

A legelterjedtebb és legszeretettebb háziállatok közé tartozik a kutya, amely hűségével, feltétel nélküli szeretetével millió gazdi szívét rabolták el.

Egy kutya mindenhogy cuki. Akkor is, ha még kölyök, és akkor is annak kell maradnia, ha már megöregedett, pofija őszül. A családtagként tartott kutyák olyan ellátást és bánatmódot kapnak a családoktól, mint amelyet az ember érdemel. Emiatt azonban, ha nem figyelünk oda, akkor a kutyus elhízhat.

Nem kell ahhoz elhízni, hogy a kerítés lécei, vagy a bútorok lábai között ne férjén át egy kutya. Vajon fel tudják mérni, hogy saját testük mekkora és a rés, amin át kívánnak bújni, azon van-e esélyük átférni? A kutatók arra keresték a választ, hogy rendelkeznek-e a kutyusok olyan testtudattal, mint az emberek?

Vizsgálataikból kiderült, hogy még az új, eddig fel nem fedezett résről is megtudják állapítani, hogy érdemes-e megkísérelni az átbújást, vagy sem. Ez azt jelenti, hogy ezek szerint létezik testtudatuk, vagyis képesek eldönteni, hogy megpróbáljanak átjutni, vagy ne.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)