Jump to content

Azok az unalmas hétköznapok

2020. 01. 12. 19:00

A felelős kutyatartásba beletartozik annak megítélése is, hogy belefér-e a mindennapjainkba egy kutyával való foglalkozás.

Nemcsak az etetésről és itatásról beszélünk most, hiszen az természetes, azonban ha sokat tartózkodunk távol az otthonunktól, mert dolgozni járunk, mint nagyon sokan, attól még tarthatunk kutyát, de biztosítani szükséges számára feltételeket.

Elsősorban szükséges számára egy olyan hely a házban, ha bent tartjuk, amely biztonságos számára, az ő birodalma, és megfelel a kutyus igényeinek is. Ez azt jelenti, hogy elérhető közelségben van élelme, vize, játszóhelye, játékai, és ha még nem szobatiszta, akkor kutyapelenka is.

Mielőtt elmegyünk otthonról, de arra nincs idő, hogy sétára vigyük, akkor játék formájában szükséges figyelmet szentelni a kutyusra. Ugyanez vonatkozik a délutánokra is. A napközbeni elfoglaltság pedig nem árt, ha úgy zajlik, hogy az ne fájjon a gazdinak se, a kutyus pedig jól szórakozzon. Erre megfelelőek lehetnek a kutyajátékok. Különösen azok, amelyek még az elmét is megmozgatják. Máskülönben lehet, hogy a bútorok, más tárgyak bánják meg a kutyus unatkozását.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)