Jump to content

Hány Fülöp-féle eset kell még?

2020. 01. 13. 19:00

Emlékeztek a nagy port kavart Fülöp kutya esetére? Ő volt az a kutyus, akinek feje a triplájára duzzadt amiatt, mert a nyakába vágódó pórázra már így reagált a test.

Ő volt az a kutyus, akinek látványa felháborított minden normális embert. A mentés, kezelés ellenére sajnos Fülöp elpusztult.

Ha azt hiszed, hogy felvilágosult társadalomban élünk és a fejlett tudomány és tudomány csak támogatja, ilyen többet ne forduljon elő, akkor szembesülünk azzal, hogy bizony megismétlődhet a rémálom.

Egy Pest megyei településen hasonló állapotú kutyával szembesültek az állatvédők. A nagyon rövidre hagyott, a kutya nyakába vágó kötél miatt Fülöp-szerűvé tette ennek a kutyusnak is a fejét. Étlen és szomjan, mégis farkát csóválva várta, hogy valaki kimenekítse. A háznál még másik, ugyancsak nagyon rossz állapotú kutyát is találtak, de a feldagadt fejű állathoz képest mégiscsak jobban néztek ki.

A közösségi oldalaknak köszönhetően végigsepert ennek a kutyusnak a mentése. A tulajdonosokat feljelentették. Tettüket azzal magyarázták, hogy a kutyus hamis volt és nem merték elvinni az állatot állatorvoshoz még akkor sem, amikor látták, hogy baj van a kutyával.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com)