Jump to content

Tartsd kézben a szájhigiéniai problémákat, hogy kutyád boldog és egészséges lehessen!

2020. 01. 27. 09:36

Az egészséges fogak hozzájárulnak a jó közérzethez. A Dr. Márton Kinga, állatorvos által javasolt egyszerű lépések napi rutinba való beillesztésével nagy lépést tehetsz kutyád fogainak épségéért és az általános jó közérzetéért. (X)

 

Tekintettel arra, hogy a kutyák az emberrel ellentétben nem tudnak fogat mosni, több lepedék rakódik le a fogaikon. A lepedék egy tapadós filmréteg a fogakon, melyet baktériumok, ételmaradék, nyál és egyéb anyagok alkotnak. A lepedék könnyen fogkővé alakul, ha nem távolítják el rendszeresen, ezáltal olyan érdes felületet képez, mely még több lepedék lerakódását teszi lehetővé. Az ínyproblémák általában a lepedék lerakódásával kezdődnek.

Jó hír, hogy megfelelő figyelmet fordítva a fogak ápolására, a szájhigiéniai problémák megelőzhetők!

ERRE A 3 TÜNETRE FIGYELJ ODA

A kutyák nem tudják elmondani, ha valami zavarja őket, ezért neked kell odafigyelned a fogaikra. Ha megtanulod felismerni a jeleket, kézben tarthatod a szájhigiéniai problémákat, és ezzel számos egészségügyi problémát is megelőzhetsz!

  1. Rossz lehelet
    A legkorábbi jele a problémáknak.
  2. Gyulladt, duzzadt íny
    Az íny vérezhet is, ha a kutyád kemény dolgokat rágcsál
  3. Elszíneződött fogak
    Ezt az elszíneződést a fogkő okozza.

Ha a kutyádon ezek közül bármelyik tünetet felismered, azonnal fordulj állatorvoshoz!

IKTASD BE EZEKET A LÉPÉSEKET A NAPIRENDETEKBE

A napi fogápolási rutin biztosítja az egészséges szájüreget és ezáltal hozzájárulhat, hogy kutyája hosszú és aktív életet éljen. Ideális esetben a napi feladatok közé tartozik a fogmosás is, minden nap, de legalább egy héten 3-4 alkalommal. A fogmosás során kiemelten fontos figyelmet fordítani a hátsó fogakra, hiszen ezeken a fogakon a legnagyobb az esélye a lepedék lerakódásának és a fogkő kialakulásának.

A fogmosáson kívül számos más lehetőség is rendelkezésre áll a fogak megtisztítására. Mindannyian tudjuk, hogy a kutyák szeretnek rágcsálni, akkor hát miért nem használjuk ezt ki, és biztosítunk számukra ízletes, rágcsálható jutalomfalatot, mely segíthet az egészséges szájüreg megőrzésében?

A Purina® Dentalife® pont ilyen jutalomfalat! Kialakításának, valamint rágós és porózus textúrájának köszönhetően a Purina® Dentalife® arra sarkallja a kutyákat, hogy a hátsó fogaikkal rágcsálják, ezáltal ezeket a nehezen elérhető helyeket is megtisztítja. A Purina® Dentalife® tudományosan bizonyítottan csökkenti a fogkőképződést.

A megelőzés mindig jobb, mint a kezelés. Ezért vedd a kezedbe az irányítást, vezesd be ezeket az egyszerű lépéseket a napi fogápolási rutinba, hiszen a kutya egészsége az egészséges szájjal kezdődik!

(Forrás: Szerkesztőség)