Jump to content

Sétáltatási szabályok

2020. 02. 20. 08:00

Szép dolog a felelős állattartás, amelyhez a rendszeres, napi séta szükséges, ha lakásban él a kedvenc. Csakhogy ennek is vannak szabályai.

Az addig rendben van, hogy sétára kell vinni a lakásba zárt kutyust, hiszen kisebb és nagyobb ügyeiken csak így könnyíthetnek, de nem árt, ha betartunk és betartatunk a kedvencünkkel is néhány alapvető szabályt.

Ha már a piszkításról esett szó, legyen nálunk zacskó, amellyel a hátrahagyott „csomagot” összeszedhetjük.

Ez csak az egyik, amelyet be kell tartani, de a pórázon való sétának az is szabálya, hogy a közelünkben lévőkhöz ne engedjük közel a kutyánkat. Csak abban az esetben engedjük meg a barátkozást, szimatolást, ha azt a másik ember igényli, kezdeményezi. Eleve az az illendő, ha a járókelők megkérdezik, hogy szabad-e a kutyánkat megsimogatni. Bármilyen cukinak is tűnik egy-egy kutya, nem lehet tudni, hogy a közeledésre hogyan reagál. Amennyiben mégis meg akarja valaki simogatni kedvencünket, és az kedves, ismerkedős, úgy lehetséges a barátkozás.

Séta során nemcsak emberekkel, hanem más kutyákkal is találkozhatunk. Ugyancsak szükséges megkérdezni egymástól, hogy szabad-e összeszimatolniuk az ebeknek.

A kerítésen belül lévő kutyák felé is csak pórázon engedjük kutyusunkat, ráadásul rövid pórázon, hogy ha kell, el tudjuk rántani saját kutyánkat.

Ugyanúgy a rövid póráz legyen érvényben akkor, hogy körülöttünk több járókelő van. Ne hagyjuk, hogy felugráljon másokra. Nemcsak azért, mert piszkos lehet a járókelő ruhája, hanem félelmet kelthetünk benne. Mindenki máshogy reagál a kutyákra, még a barátságosokra is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)