Jump to content

Home office kiképzés – a munkának mennie kell

2020. 03. 24. 08:00

A home office és a távmunka világát éljük, ám nem mindegyik munkakört lehet otthonról megvalósítani.

Az orvosok, a gyógyszerészek, a boltosok és a hivatali dolgozók is ellátják feladatukat a korlátozásoknak és a szabályoknak megfelelően.

A vakvezető kutyák kiképzése egy olyan munka, amelyről azt feltételezzük, hogy csak a személyes találkozások és tréningek vezetnek el ahhoz, hogy jól képzett vakvezető kutyákat engedjenek vak és gyengénlátó emberek mellé.

Az ismert, hogy egy vakvezető kutya kiképzése hosszú és költséges folyamat, ám most olyan speciális és megváltozott helyzet állt elő, amelyhez a Bernáthegyi Vakvezető Kutyaiskola kiképzői is alkalmazkodtak. A vakvezető kutyákat kiképzők most otthonról dolgoznak. Ez azt jelenti, hogy a kiképzők saját otthonaikban, kertjükben gyakorolják a kutyákkal a lépcsős közlekedést, a szintkülönbség jelzését, az akadályok kikerülését.

Minden tréning nélkül töltött nap nagy kiesés, ezért fontos, hogy folyamatos legyen a munka. A trénerek nagyon vigyáznak saját épségük megtartására, és minden kinti mozgás után a kutyusokat is áttörölik nedves törlőkendővel, mancsaikat megmossák.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)