Jump to content

Részleges tilalom és kutyasétáltatás

2020. 03. 28. 08:00

Annyi rosszat hallottunk már a koronavírus miatt, és a hírek olykor még inkább megrémisztenek, pláne, ha nem teljes az információnk.

Már a levegőben volt annak a lehetősége, hogy teljes kijárási tilalmat rendelnek el. Helyette azonban olyan kijárási korlátozást vezetnek be március 28. és április 11. között, hogy az otthonunkat csak alapos indokkal hagyhatjuk el.

Az alapos indok közé tartozik a munkahelyre való el- és hazajutás, a boltok, gyógyszertárak felkeresése, a gyógykezeléseken való megjelenés stb. Ezek mind szükségesek, de vajon a kutyáink megsétáltatása nem elég erős indok?

Mielőtt bárki túlságosan megijedne, alapos indoknak számít a kedvenceinkkel való foglalkozás, vagyis ha meg szeretnénk sétáltatni a kutyánkat, arra ugyanúgy van lehetőségünk, mint máskor. Sőt az állatainknak – legyen az házi vagy háztáji állat – takarmányozását is elintézhetjük, azaz az állateledel bolt felkeresése is lehetséges. Azt azonban így is be kell tartani, hogy a lehető legminimálisabb időt töltsük közösségben. A kutyás sétákat is úgy oldjuk meg, hogy betartsuk a másoktól megtartott 1,5 méteres távolságot.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com)