Jump to content

A bátorság függ az aktivitás mennyiségétől

2020. 04. 03. 08:00

Az ebek között megannyi személyiségű létezik, akárcsak az emberek esetében. Vannak köztük vagányak, vakmerők és bizony félénkebbek is.

Akárcsak az emberek, a velük élő kutyák is egészen más életmódot képviselhetnek. Gondoljunk csak bele abba, hogy mennyire máshogy telhetnek azoknak a kutyusoknak a napjai, amelyek vidéken, kertes házban élnek. Szabadság, friss levegő, és ha felelős gazdival áldotta meg a sors, akkor fedett, meleg lakhelyen hathatja álomra fejét, a táplálék biztosítása is rendszeres, megfelelő.

A városban, lakásban élő kutyusok, akik a szabadban csak akkor járnak, ha a gazdijuk viszi, egészen más ingerekkel találkoznak naponta.

Finn kutatók összefüggést találta a között, hogy mennyire félős vagy vagány egy kutya. A vagányság pedig egyenes arányban lehet azzal, hogy egy kutya többet tartózkodik kint, több inger éri. ennélfogva kikövetkeztethető az is, hogy a városban élő kutyák, főleg, amelyek lakásban is laknak, kevesebb ingerrel találkoznak a négy falon belül, kevésbé aktívak, így bátortalanabbá válnak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com)