Jump to content

Kutyapuszi

2020. 07. 02. 19:00

Az emberi üdvözlés és szeretet kifejezésének eszköze az ölelés, a csók, a puszi. Emberek között ez teljesen elfogadott, de csak néhány fanatikus puszilgatja az állatait.

Bizonyára látott már mindenki olyan elfogult gazdit, aki nemcsak simogatja, ölbe veszi kutyáját, de meg is puszilja. Ahogyan más, szeretett embert is megpuszilunk, úgy a kutyánkkal, mint családtaggal is tehetünk így.

Ahogyan vannak olyanok, akik a puszit intim üdvözlésnek tekintik, azok nem puszilkodnak csak úgy bárkivel, és pontosan így vannak ezzel kutyusaink. Erre az emberi viselkedésre nem mindegyik állat reagál egyformán. Ha csóválja a farkát és figyel ránk, akkor nincs gond, mehet a puszi. Persze a saját kutyánk esetében ezt már kitapasztaltuk, hogy elfogadja-e az ilyen fajta közeledést vagy sem, de egy örökbefogadott, új kutya esetében finoman kell kezdeni a kapcsolatteremtést és nem a jeleket is figyelni kell. Ha örül, ugrál és csóválja a fakrát, felugrik, szaladgál körülöttünk, akkor örül nekünk, lehet, elsőre elfogadja a puszit is.

Ám, ha morog, vicsorít, elfordítja a testét és fejét, az annak jele, hogy még nem áll készen a túl közeli kapcsolatra, így az ölelgetés és a puszi is várasson magára. Félelmében el is futhat a kutyus, vagy ha szorult helyzetben érzi magát, akár meg is kaphat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)