Jump to content

Nyugodt, higgadt kell

2020. 07. 25. 19:00

Nemcsak a gyermekvállalás előtt álló párok vesznek magukhoz valamilyen háziállatot, hanem az egyedül maradt idős személyek társává is válhat egy kutya.

Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fajtájú kutyus lesz az idős személyek társa. Nemcsak testméretet, szőrzetet kell figyelembe venni, hanem a személyiséget is. Vannak ugyanis nagyon mozgásigényes fajták, amelyek nem ajánlottak az idősek mellé.

A már lassabb mozgású idősek is azért választanak maguk mellé kutyát, hogy ne legyenek egyedül, azonban a testmozgásban is motiválják egymást. Pláne, ha a kutya lakásban él. Akkor ugyanis naponta kétszer legalább sétára kell vinni az ebet. Azonban az nem mindegy, hogy a kutya jól viseli-e a lakásba zártságot, a kevesebb mozgást.

Amennyiben meg szeretnénk egy egyedülálló idősebb családtagunkat lepni egy kutyussal, érdemes átgondolni, hogy milyen fajtájú legyen a kutyus. Van néhány, amelyik kimondottan jó választás lehet. Ilyen a corgi. Nemcsak a kicsi testmérete miatt ideális, hanem azért, mert nagyon szereti az emberek közelségét, megjelenésével jó kedvre deríthet.

A spániel ugyancsak jó választás lehet, mert gyorsan tud alkalmazkodni gazdája igényeihez. Ez a ragaszkodó kutyus játékos, nem annyira, hogy egy idős személy ne bírna el vele.

A mopsz is takaros testméretű eb, amely mókás megjelenésű, lakásban is jól érzi magát, szeret a gazdija közelében lenni.

Az ugyancsak kisméretű westie nemcsak szép, de nyugodt kutya. Habár szeret egyedül lenni, de a gazdi közelségét is kedveli.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)