Jump to content

Nem csak a megjelenés miatt kell a ruha

2020. 10. 08. 08:00

Őszben járunk és hamarosan a tél is ránk köszönt. Teljesen általános, hogy hűvösebb, hideg időszak elé nézünk és ennek megfelelően rétegesen öltözködünk.

Kutyás gazdiként a kedvencünkről is gondoskodni szükséges. Táplálóbb ételekkel fel lehet a szervezetüket készíteni a télre, valamint a kint élő kutyusok számára a fedett, széltől, hidegtől védett hely biztosítása is szükséges. A lakásban tartott kutyák jó helyen vannak a meleg otthonban.

Csakhogy amikor sétára indulnak, akkor ugyanúgy szembesülnek a hideggel, esővel, széllel. Vannak olyan kutyafajták, amelyek számára a sétához viselt öltözet nem pusztán esztétikai kérdés, hanem extra védelem. Nemcsak a lakásban tartott, de más kutyusok is fázhatnak. Ezt remegéssel, nyüszítéssel, összekuporodással jelzik.

A legfázósabb kutyafajták a kistestű és nem vastag bundával rendelkező ebek. A csivava, a yorki, a mopsz, westie, tacskó, agár bundája nem olyan vastag, hogy a kemény hideget minden gond nélkül viselnék, ezért rájuk már ősszel, de télen mindenképp érdemes plusz védelmi réteget biztosítani.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)