Jump to content

Tilos volt, mégis volt

2021. 01. 03. 08:00

Nemcsak a karácsony tűnt úgy, hogy ezen a télen más lesz, hanem a szilveszter is. Sokkal szolidabb bulik voltak kilátásban. Természetesen csak tőlünk függ, hogy milyenné tesszük a hangulatot.

A kijárási tilalmat csak szenteste oldották fel, majd visszaállt a rend arra, hogy este nyolcra mindenkinek haza kell érnie. A szilveszterre is igaz volt ez. Emellett a 2020 év búcsúztatója alatt tilos volt pirotechnikai eszközt értékesíteni, vásárolni és használni is.

Az éllatvédők kérték, hogy ezen a napon ők mégis mentesüljenek a kijárási tilalom alól, mert az esetlegesen ijedtükben megszökő állatoknak szükségük lesz segítségre. Mintha megérezték volna, hogy lesznek, akik a tilalom ellenére is durrogtatni fognak. Engedélyezték az állatvédők korlátozását, ami szerencse, mert sok állat került így is bajba annak ellenére, hogy az óév búcsúztatásának teljesen csendben kellett volna lezajlania.

Talán több gazdi lazábban kezelte kedvence védelmét, hiszen arra számított, hogy nem lesz petárdázás és tűzijáték, így minden gond nélkül fog lezajlani a szilveszter. Nem így történt. A közösségi oldalak tele vannak olyan posztokkal, amelyekben kétségbeesett gazdik keresik kedvenceiket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)