Jump to content

Kutya = boldogság

2021. 01. 09. 19:00

Mi a boldogság? A válasz erre mindenki szájából egyedi lehet. Egy biztos, ha kutyánk van, a boldogság is jelen van.

Egy nehéz nap után rendkívül jó hazaérni. Ha pedig egy négylábú is vár otthon, akkor az is garantált, hogy a fogadtatás is örömmel tölt el. A kutyáink olyannak fogadnak el minket, amilyenek vagyunk. Nincs megjátszás, nincsenek allűrök. Egyszerűen csak tele vannak boldogsággal, ha nap végén újra látnak minket.

Nemcsak a kutyáink boldogok, ha hazaérünk, hanem kutatásokkal igazolták neurológusok, hogy az emberre is nagyon pozitívan hat a kutya jelenléte. Aki igazán imádja kedvencét, már a kezdetek kezdetén kimutatható az erős kötődés és érzelmi kapcsolat. Ez pedig az agyban is kimutatható. Az oxitocin hormon a kutyáink látványa és a velük való foglalkozás során is felszabadul a testünkben és elönti az agyunkat a boldogsághormon, amely kellemes érzéssel társul bennünk. Az, hogy szeretjük kutyáinkat a boldogsággal együtt karöltve jelentkezik. Vagyis minél több időt töltünk kedvenceinkkel, annál boldogabbnak érezzük magunkat.

A kutyák iránti szeretetünk abból is fakad, hogy szeretünk és akarunk is kötődni valakihez, szeretünk gondoskodni valakiről. A kutyák kiváló társak.

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)