Jump to content

Te hogyan ismerkedsz velük?

2021. 01. 12. 19:00

Imádjuk a kutyáinkat, de még más kutyák is meg tudják dobogtatni a szívünket, de mindegyikkel nem állunk le barátkozni.

Hogy közelítesz egy idegen kutyushoz? A legáltalánosabb ismerkedési mód majdnem olyan, mint amikor idegenekkel találkozunk és kezet nyújtunk nekik. A kutyákkal való barátkozásunk esetében is a kezünket használjuk a közeledéshez. Ha megszaglássza a kezünket, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ez felhatalmaz minket a simogatásra. Csakhogy ez félreviheti a barátságot.

Ez a módszer tehát kényelmetlenséget okozhat a kutyának és az embernek is. De akkor mégis hogyan kell megfelelően ismerkedni egy idegen kutyussal?

Nos, a legelső lépés, hogy ha a gazdi a közelben van, akkor meg kell kérdezni, hogy szabad-e megsimogatni a kutyát? Ha engedélyt kaptunk a simire, akkor nyugodt és halk hangon szóljunk a kutyushoz. Mosolyogjunk, de ne vicsorítsunk. Értse meg, hogy eszünk ágában sincs bántani. Sőt, barátkozni szeretnénk vele. Maradjunk egy helyben, és hagyjuk, hogy a kutya dönthesse el, megszaglász, vagy sem. Ha megközelít a kutyus, és ha nagyon biztató a barátkozás, akkor (ha a gazdi is engedi) némi jutalomfalat is előkerülhet (ha van).

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)