Jump to content

Szagmulasztás hatékonyan és természetesen

2021. 05. 01. 19:00

Bármilyen állat lakásban való tartása fokozott higiéniát igényel, amely az állat és a gazdi számára is nélkülözhetetlen.

Ahogy az embereknek is van jellegzetes szagok (és most nem térnénk ki az egyéni igényességre), úgy az állatoknak is megvan. A lakásban tartott állatok nem csinálnak mást, csak élik velünk az életüket, de olykor sokkal jobban érezhető a szaguk. Annyira, hogy még a ruháink, bútoraink is átvehetik a szagukat.

Minden kutyás gazdi tudja, hogy a vizes kutya szaga milyen jellegzetes, amely szárazon is létező, csak jóval enyhébb formában. A kutyák már csak ilyenek, amivel nincs is gond, azonban nekünk kell a szagokat kordában tartani azért, hogy ne uralkodjon el ez a szag.

Mint annyi minden más esetben, most is elővehetjük a konyha két alaptartozékát, a szódabikarbónát és az ecetet.

A szódabikarbóna eltünteti a szagokat a kárpitokból, így a szőnyegből, a kanapéból, fotelből, ágyból is. Csak annyit kell tenni, hogy a kívánt területre szórjuk a szódabikarbónát, hagyjuk néhány órán át állni, majd kiporszívózzuk.

Az ecetnek erős szaga van, de emellett fertőtlenít és szagtalanít. Semlegesíti a kutya után hagyott szagokat. A padlótól kezdve a bútorokat is át lehet ecetes vízzel törölgetni.

Igyekezzünk a kutyus fekhelyét is sűrűn tisztítani és ha szükséges, a kutyára is ráférhet egy alapos fürdetés.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)