Jump to content

Ha ugat a szomszéd kutyája

2021. 05. 18. 08:00

A kutyák többféle módon kommunikálnak, ennek egyik módja az ugatás. A habitustól, a fajtától is függ, hogy mennyire ugatós egy kutya.

Az sem hagyható figyelmen kívül, hogy mennyi és milyen mértékű inger éri a kutyát, ami ugatásra készteti, valamint attól is függ, hogy milyen neveltetésben részesült.

Bizonyára mindenki tapasztalt már olyat, hogy a közelben egy kutya olyan hangosan és kitartóan ugatott egész este, hogy szinte aludni sem lehetett tőle. A legtöbbünk éjszakáját nem befolyásolja a kutyák csaholása – feltéve, hogy az nem egész estén át tartó -, de vannak emberek, akikből dühöt vált ki a kutyaugatás.

Még a nagyon kutyabarátok számára is felettébb kellemetlen a hangos kutyahang, pláne éjnek évadján. Azért különösen idegesítő az ember számára az ugatás – főleg, ha nem saját ebről van szó -, mert sok zajra befolyással lehetük, azt megszüntethetjük, de a szomszéd kutyáját nem tudjuk csendre ítélni és ez rendkívül frusztráló. Vagyis nem tudjuk azt megszüntetni.

Sőt van egy korosztályi réteg, akiket még inkább irritál a kutyaugatás. A fiatal felnőttek, közülük is a férfiak nehezebben viselik az ugatást. A magas hangfekvés, valamint a mély hang a legidegesítőbb.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)