Jump to content

Hőség után viharok miatt kell kutyáinkra ügyelni

2021. 06. 27. 19:00

A nyár hozza magával azt, amire számítottunk, talán kicsit vágytunk is. A napfénnyel együtt a meleg is megérkezett, aminek tartóssága már hőségbe csapott át.

Mint ilyenkor mindig, a kánikula veszélyeire hívjuk fel a figyelmet. Árnyékkal, friss ivóvízzel, hűsítő megoldásokkal igyekszünk kedvenceink szenvedésén enyhíteni. Az ilyen jellegű nyári meleg várhatóan magával hozza a nyári záporokat és viharokat is.

Kevés szó esik erről, pedig a heves viharok ugyanúgy problémát jelentenek gazdiknak, főleg, ha kedvencük fél a vihartól. Ma már könnyen értesülhetünk az időjárási változásokról, így a viharokról is. Még mielőtt megérkezne a hűsítő szél és eső, igyekezzünk megmozgatni a kutyánkat. Amikor pedig már elér a vihar szele, akkor érdemes a redőnyt leereszteni, a nyílászárókat is bezárni, hogy a dörgés hangja is minimalizálódjon, valamint a félős kedvenc nehogy elszökjön otthonról. A kint élő, de vihartól nagyon félő kutyákat is érdemes ilyenkor zártabb helyiségbe engedni, ahol kissé megnyugodhat. Amennyiben megoldható, tartózkodjunk a vihartól félős kutyus közelében. Nem kell különösebben pátyolgatni, de a közelségünk megnyugvást jelenthet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)