Jump to content

Könny lehet, de nem a sírástól

2021. 07. 02. 19:00

Talán olvastál már kóbor kutyáról olyan megható történetet, hogy a megmentésekor könnybe lábadt az állat szeme és még a könnycsepp is kicsordult.

Kutyagazdiként akár személyesen is átélhetted azt, mintha a kutyád sírt volna. Vajon tényleg tudnak sírni a kutyáink, vagy csak mi látjuk őket olyan emberinek őket, hogy bebeszéljük magunknak?

A valóság az, hogy a kutyák máshogy fejezik ki érzelmeiket, mint az ember. A meghatottság, az öröm és a bánat is megnyilvánulhat az embernél sírás formájában. Az ugatás, a nyüszítés, a farokcsóválás mind-mind jelzésértékű lehet.

Ami biztos, hogy az ember annyira családtagjaként viselkedik a kutyájával, hogy emberi tulajdonságokkal ruházzuk fel állatainkat. Azonban mivel okos állatok, azt is tudják, megtanulják, hogy a nyüszítéssel, az ártatlan szemekkel milyen hatást képesek elérni nálunk. A kutyák is könnyezhetnek ugyan, de az érzelmek kifejezése helyett más okok állhatnak mögötte: valamilyen szemfertőzés, a szaruhártya sérülése, allergia, szennyeződés, idegen test a szemben vagy akár a könnycsatorna elzáródása is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)