Jump to content

Új kapcsolat, de a kutya marad

2021. 07. 30. 08:00

Sokak számára semmi sem egyértelműbb annál, minthogy a kutya ugyanolyan értékű családtag, mint bárki más. Szerelem jöhet és mehet, de a kutya állandó.

Mert felelősséggel tartozunk értük attól a pillanattól fogva, hogy magunkhoz vettük. Ezen sem szerelem, sem kapcsolat nem változtathat. Vagy mégis?

Bármennyire kutyabarát vagy és ennek megfelelőn is élsz, a kutyusod lehet, hogy nem viseli jól a változásokat. Köztük azt sem, ha új kapcsolatod alakul. Amíg az előző kapcsolatodban köztetek nem működött valami, lehet, hogy a kutyusod mégis jól kijött vele. Az új hódolóval azonban nem ilyen harmonikus a kutyus kapcsolata?

Nem kell azonnal elkeseredni. A kezdeti távolságtartás nem azt jelenti, hogy ez örökre így marad. Feladni nem szabad, de tiszteljük kutyánk érzését és viselkedését. Az ismeretlen személy ne akarja minden áron magához édesgetni a kutyust. Hagyja meg a kellő távolságot és bízza a kutyára a közeledés mértékét.

A kulcs abban rejlik, hogy semmi se legyen ráerőltetve a kutyára. Időt és teret kell hagyni számára, valamint ami nagyon fontos, hogy a nyugalom biztosított legyen számára. Ha már kellő időt (némi távolsággal fűszerezve) töltött egymással az új személy és a kutya, köztük nincs semmi konfliktus, akkor előbb vagy utóbb a kutyus közelíteni fog.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)