Jump to content

A veszélyes nyers hús

2021. 09. 04. 19:00

Minden leendő kutyás gazdi tudja, hogy kedvence ragadozó, húsevő állat és ennek megfelelően gondoskodunk ellátásukról.

Nem is kétséges, hogy eszerint foglalkozunk velük. Nem kétséges, hogy úgy gondoljuk, hogy a hús a fő alapanyag, amelyet adnunk kell nekik. A kutyák számára kialakított nedves és száraztápok minden fontos tápanyagot tartalmaznak, emellé pedig akár friss húst is adunk nekik. Csakhogy ez a tett nem feltétlenül a legjobb megoldás. A nyers hús akár ártalmas is lehet.

A nyers hús okozta botulizmus súlyos, bénulásos betegség.

Egy baktérium, a Clostridium botulinum nevezetű az, amely olyan idegmérget termel, amely a kutya számára a bénulást okozhatja. A romlott húst vagy az idegméreggel teli húst fogyasztva okozhat problémát a kutyusoknál, amely először a végtagokban, majd a nyakban okoz gyengeséget, később pedig bénulást.

Minél hamarabb fordul a gazdi állatorvoshoz, annál hatékonyabban és gyorsabban lehet kezelni a mérgezést. Mindenekelőtt részletes tájékoztatást kell adni az állatorvos részére, hogy a nyers hús fogyasztásából eredő bénulás gyanúja is felmerüljön. Az a fajta betegség ez, amelyet megelőzni sokkal könnyebb, mint kezelni, ugyanis sok gazdi csak kedvezni szeretne kedvencének a nyers hússal és a betegséget nem is kapcsolják össze azzal.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)