Jump to content

Új szabályok a kutyus életében

2021. 11. 28. 19:00

Ha azon tudatos és felelős gazdik közé tartozol, aki annak ellenére sem mond le kutyájáról, ha babával bővül a család, akkor az összeszoktatás a megoldandó feladat.

A kutya végig kíséri az egész terhességet, de ez más helyzet, mint ami elé azzal állítjuk, hogy haza viszünk egy apró babát. Már a legeljén érdemes megtanítani a kutyusnak, hogy mi a távolságot tartani szükséges a kisbabával. Sőt, már a terhesség idején is, hiszen a pocaknak nekiugró, rohanó eb sérülést is okozhat a magzatban, anyában.

A kutyát fel kell készíteni a baba fogadására is. Egy kis ruhadarabkáját érdemes megszimatoltatni vele annak érdekében, hogyha hazatérnek a kórházból, akkor ne legyen teljesen idegen a csecsemő.

Bármennyire is kíváncsi ebről van szó, bizonyos szabályokat be kell tartania. A baba játékai, bizonyos eszközök az eb számára tiltottak.

Mindenképp szükséges leszögezni, hogy a „rossz kutya” és az étel megtagadása nem vezet jóra. A kutyussal meg kell tanítani az új szabályokat. Klikkerrel vagy jutalomfalattal jól elsajátíthatóvá válnak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pexels)