Jump to content

Egy labda, ami több mint kutyajáték

2021. 11. 30. 19:00

Nem újdonság, hogy a modern technikai eszközök egyre inkább beférkőznek az életünkbe. De hogy már az állataink életébe is?!

Számos ügyintézést az internet segítéségével, akár a telefonunkról képesek vagyunk megoldani. Ennek számos előnyét élvezzük, de mint mindennek, így annak hátrányaival is számolni kell.

Úgy tűnik, hogy már a kutyáink is csatlakozhatnak az internethez, sőt mi több, kapcsolatba is léphetnek velünk, ha nem vagyunk otthon.

A szeparációs szorongást sok kutya átéli, amikor gazdája nélküle távozik valahová. A búskomorság, vagy a lakásban való vandálkodás is mutathatja ezt a viselkedést. Mindez megváltozhat, mert kutyánk akár képessé válhat arra, hogy videókommunikációt kezdeményezzen.

Nos, nem találták még fel a kutya okostelefont, de egy játéklabdának tűnő kütyüt igen, amely mozgásérzékelővel felszerelt. Ha a kutya szájába veszi a labdát, akkor automatikus hívást kezdeményez a gazdi felé, így egyszerre hallhatja és láthatja a gazdit a kutyus. Ugyanígy van ez fordítva. A gazdi is megnézheti kedvencét a telefonján, laptopján keresztül.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay (A képek illusztrációk)