Jump to content

Ünnepi veszélyek, amire figyelni kell

2021. 12. 28. 19:00

Számtalanszor írtunk már a most soron következő ünnep, a szilveszter veszélyeiről. Ez az időszak azonban más veszélyt is tartogat.

Hamarosan itt van szilveszter napja, az önfeledt bulik pedig nemcsak evéssel, ivással, zenével és tánccal járhat, hanem akár petárdázással, tűzijátékkal is. Sok kutyát megvisel az erős fény- és hanghatás. Ha a gazdi nem helyezi biztonságba kedvencét, könnyen lehet, hogy elmenekül otthonról és ezzel még nagyobb veszélybe sodorhatja magát.

Az ünnepi időszak azonban más veszélyeket is tartogat:

Fenyőfa

Macska és kutya esetében is játéknak tűnhet a tűlevelű örökzöld, ugyanakkor magukra boríthatják, amellyel sérülést okozhatnak maguknak, a gazdiknak pedig annál több fejfájást.

 

Díszek

A karácsonyfa ékei szépen mutatnak a fán, de nem illenek a kedvenceink pocakjába. Csakhogy ők ezt nem mérlegelik és „lelegelhetik” ezeket a díszeket, amely komoly egészségügyi problémát okozhat.

Izzósor

Számunkra szinte kötelező eleme az ünnepi időszaknak, ugyanakkor a színes és villogó fények vonzzák kedvenceinket. Kíváncsiságból és játékból is megrághatják a zsinórt, amely áramütéshez, égési sérüléshez vagy akár tűzesethez is vezethet.

Gyertya

A téli időszakban amúgy is kedveljük a gyertyákat, azonban, ha kedvenc is él velünk, akkor még nagyobb körültekintést igényel annak kezelése. A kutyáink, macskáink lelökhetik az égő gyertyát, amely rájuk és ránk nézve sérülés és életveszélyes is lehet.

Édesség

Ami az ember számára ízletes, az a kutyák és macskák számára akár mérgező is lehet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)