Jump to content

Önkénteseket várnak a szilveszteri munkára

2021. 12. 29. 19:00

Karácsony előtt arra kérik az állatvédők az embereket, hogy ne élő állat legyen az ajándék, szilveszterkor pedig a tűzijáték és a petárdázás miatti veszélyekre hívják fel a figyelmet.

Ez utóbbi most is aktuális. Napokon belül lezárjuk a 2021-es évet és ez ünneplésre, mulatozásra ad okot. Ezzel csupán csak annyi a probléma, hogy ami az ember számára élvezetes és várt, az a kutyák számára veszélyes és ijesztő lehet. A hang- és fényhatás olyan fokú ijedtséget válthat ki az ebekből, hogy félelmükben szó szerint világnak szaladnak.

A menhelyen dolgozóknak már a szilveszter előtti és utáni napokban is több munkát adnak a szökött kutyusok.

Nem véletlenül kezdte meg munkáját a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, amelyik idén is folytatni fogja tevékenységét. Ez azt jelenti, hogy a tűzijáték miatti elszökött kutyákat igyekeznek befogni és hazajuttatni. Ehhez pedig szükség van minél több segítőre, önkéntesekre. Olyan önkéntes pozíció betöltésére keresnek személyeket, akik rendelkeznek chipolvasóval, be tudják fogni az állatokat, rendelkeznek autóval, hogy mobilisan tudjanak a szökött ebek nyomába eredni, valamint el tudják szállítani őket orvoshoz, menhelyre.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)