Jump to content

Egyre jobb lesz a magyar állatvédelem

2021. 12. 31. 19:00

A kóbor állatok élete sosem könnyű. Némelyik állaté pedig már akkor sem volt az, amikor még gazdinál volt. Éppen ezért olyan fontos az, amit a magyar kormány intézett a kóbor állatok védelmében.

Egy kormányrendelet elfogadásával szabályozzák az ebrendészeti telepek feladatait és ellenőrzését, a kóbor állatok befogadását, tulajdonjogának átruházását, elhelyezését is. Mindennek az is a célja, hogy a köz- és állategészségügyi, állatvédelmi szempontból is korszerűbbé váljon az ebrendészeti telepeken az állatok élete.

Változik a telepeken való eltöltött minimális idő is, ami azt jelenti, hogy az eddigi 14 nap helyett 45 napot jelent. Ez idő alatt a bekerülő állatokról nyilvántartás készül és ezt a honlapjukon is közzé kell tenni. Sőt a kormányrendelet azt is meghatározza, hogy mekkora az állatok minimális tartási területe, ellátási követelményei és a csoportos tartás feltételei.

Minden önkormányzatnak lennie kell ebrendészeti vagy gyepmesteri telepe. Fő cél, hogy ezekről a telepekről az eredeti gazdihoz kerüljön vissza az eb. A kormányrendelet egy része 2022. január 1-től lép hatályba, más részei pedig július 1-től.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)