Jump to content

Rossz a szilveszterkor szökött állatok aránya

2022. 01. 03. 19:00

Mintha süket fülekre találtak volna azok a felhívások, amelyeket állatorvosok, menhelyen dolgozók, állatvédők hangoztattak: szilveszterkor fokozottan ügyeljen minden gazdi a kutyájára, macskájára.

Unalmasra ismételjük magunkat minden szilveszter előtt, hogy milyen fontos az állatainkat megvédeni a tűzijátékok, petárdák által okozott ijedtségtől. Számos megoldással segíteni lehet kedvenceinket, hogy ezt az időszakot a lehető legjobban átvészeljék. Ennek ellenére is országszerte nagyon sok kutya menekült világgá ijedtében.

Nem minden kutya vagy macska ijed meg a szilveszteri mulatozás hangjaitól. A gazdik ismerik saját állataik reakcióit, de ha új kutyája van, akkor is megteszi az ilyenkor szükséges óvintézkedéseket annak érdekében, hogy a kedvenc biztonságban és nyugalomban megélje a durrogtatást. De még ennyi felhívás, figyelmeztetés sem elég ahhoz, hogy az újévben félelmükben szökött kutyákat ne keresnének.

Rengeteg dolga volt a Szilveszteri Állatmentő Ügyeletnek is. Többszáz kutya vagy macska eltűnését jelentették be hozzájuk. Hiába a figyelmeztetés, az újév különösen sok állat szökését eredményezte és ez nagyon nincs jól így. Nemhogy egyre tudatosabb és felelősebbek lennének a gazdik, a petárdázók, az eltűnt állatok száma nem ezt mutatja.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pexels)