Jump to content

Legyen élmény a közös séta!

2022. 04. 17. 19:00

A lakásban élő, de még a kertbe is kijáró kutyák kedvelt programja lehet a séta. Olyannyira, hogy alig bírnak magukkal.

A bent tartott kutyusok számára nemcsak kedvelt, hanem kötelező program is a napi legalább kétszeri séta. A bezártságból a szabadba, a friss levegőre, amelyik tele van illatokkal, ingerekkel, igazán csalogató. Persze, hogy izgatott lesz a kutyus, ha meglátja a pórázt. Ugyanakkor a kertesháznál élő, a keretet is birtokló kutyusok ugyanezt az örömöt élhetik meg. A séta lehet, hogy ámokfutássá módosul, ha örömében, izgatottságában elkezd húzni. Biztos, hogy ez a kiváltó ok?

Erről az idegesítő szokásról csak úgy lehet leszoktatni a kedvencet, ha először az okokat derítjük ki.

Nagy az eb mozgásigénye és az nincs kielégítve? Mielőtt sétára indulunk, érdemes játszani egy kicsit. Ez kellően megmozgatja, kifárasztja és a közös program még a kapcsolatra is jó hatással lesz.

Az is lehet, hogy még rakoncátlan a kutyus, fiatal és nincs megfelelően szocializálva. Ez időt és tanulást igénylő, de kellő biztatással, gyakorlással, pozitív megerősítéssel kialakul a kulturált sétálási szokás.

A séta különféle ingereket tartogat magában. Akár idegen kutyussal is találkozhatunk, így arra is meg kell tanítani a kutyust, hogy bármennyire is szeretne azonnal ismerkedni, nem működik egyből és azonnal.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)