Jump to content

Tarts állatot zölden!

2022. 04. 23. 19:00

Természetesen nem arra motiválunk, hogy ha törik, ha szakad, fesd zöldre kedvencedet. A zöld másra utal.

Méghozzá a természetvédelemre, merthogy az állattartás is lehet környezetkímélő. Sokféle emberi tevékenység hulladék keletkezésével jár. Az állatok gondozása is ilyen. Almot, élelmiszert, ruhákat, játékokat, egyéb tárgyakat vásárlunk számukra azért, hogy minél jobb életet biztosítsunk számukra.

A felelős és tudatos állattartás során mindenképp az ők egészségük és boldogságuk a szempont. Ezért ügyelni kell arra, hogy a megfelelő mennyiségű táplálékkal lássuk el. A túletetés ugyanis az elhízáshoz és az abból következő egészségügyi problémákhoz vezethet. Természetesen nem azt jelenti, hogy nélkülözni, éhezni kell hagyni őket, csupán testméretüket, korukat tekintetbe véve szükséges táplálni minden háziállatunkat.

Az is a tudatosságot jelenti, hogy nagyobb kiszerelésű tápot vásárlunk meg, amely kevesebb hulladékkal is jár.

Szempont lehet a kutyajátékok, ruhák, tápok csomagolása. Nem egy már újrahasznosított műanyagból készül, ezzel is tekintettel vagyunk a környezetre.

Meglepheted a kedvencedet saját készítésű finomsággal. Szerencsére az internet nagy segítséget nyújt abban, hogyan kezdj neki. Habár babrálni kell a finomság elkészítésével, de a csomagolás így elkerülhető.

A lakásban tartott kutyák napi rutinjához hozzátartozik a séta. A szórakozáson túl természetesen egészségügyi program is, hiszen kisebb vagy nagyobb dolgát a természetben végzik el. A kutyapiszok felszedése ma már egyértelmű kell, hogy legyen. Az ehhez használt zacskó esetében pedig ügyeljünk arra, hogy a legkörnyezetkímélőbb legyen, azaz biológiailag lebomló.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)