Jump to content

Hát ez kellemetlen. Tarts távol a kellemetlenkedőket!

2022. 04. 24. 19:00

Itt a tavasz és a természet életre kelt. Ezzel egyidőben a kellemetlen kullancsok is megjelentek, amelyek gondot jelent a házi kedvenceink számára.

A megelőzés az elsődleges, amit tenni érdemes, hogy elkerüljük a vérszívó és betegségeket terjesztő kullancsokat. Erre kifejlesztettek számos megoldást, amelyet állatkereskedésekben is beszerezhetünk. Nyakörvek, cseppek várják, hogy az ebek és cicák nyakába kerüljenek.

Van a tarsolyunkban más megoldás is, amely akár otthon is megtalálható, de legalábbis könnyű beszerezni és nagyon természetes.

Az illóolajokkal nemcsak az otthon levegőjét lehet illatosítani, frissíteni és tisztítani, hanem a kullancsok is elkerülhetik kedvenceinket. Körülbelül 60 fokos vízhez kell néhány cseppet csepegtetni az eukaliptusz illóolajból. Az illatos vízzel kell bedörzsölni a kutyus bundáját, de még egyszerűbb, ha kézi permetezővel szórjuk be a bundáját. Az eukaliptuszon kívül a rozmaring illóolaja is kiváló lehet erre, az eljárás pedig ugyanúgy történik.

Kisebb kiadással jár, ha gyógyszertárból beszerzünk egy homeopátiás készítményt. A Ledum CH200 például olyan hatékony lehet a kullancsok, de a bolhák, tetvek ellen is, hogy teljes mértékben megszabadítja kedvenceinket a már meglévő kellemetlenkedőktől és távol is tartja őket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)