Jump to content

Ingerben gazdag a kutyáknak

2022. 08. 12. 19:00

A kutyák nemcsak a postásokat ugatják meg. Saját tapasztalat szerint a kukásautó legalább olyan ingerkeltő számukra.

Három kutya gazdájaként ismerem az állataim vérmérsékletét. Ahogy az lenni szokott, a legkisebb, a keverék tacskó mindent és mindenkit megugat. Mintha szeretné hallatni a hangját. Ráadásul ő került hozzánk legelőször, így rangidősként (amúgy a legfiatalabb, csak velünk van legrégebb óta) jogát tartja ahhoz, hogy ugasson. Ott van a jámbor labradorunk, akit szaporítótelepről menekítettek ki, majd úgy került hozzánk. Ő csak akkor mondja a magát, ha annak helye és oka van. A szintén mentett francia bulldogunk pedig inkább röfög, mint ugat, de általában indokkal teszi.

Az biztos, hogy ami közös kutyáink ugatásában az a postás, a kukás autó és a különböző zenélős autó (szódás, tollfelvásárló, mozgó bolt – ez ám a vidéki hangulat).

A kukás autó különösen felkelti a három eb figyelmét. De nem is olyan meglepő ez, ha belegondolunk az okokba. Amellett, hogy zajforrás, még szagot is ereszt magából és a kukákat mozgató emberek még mozgó célponttá is válnak. Arról nem is beszélve, hogy ezek a munkások mennyire megközelítik a felségterületüket. Minden figyelem az objektum védelmezésére irányul. Emiatt van ez a heves ugatás.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)