Jump to content

Ha ősz, akkor vitaminpótlás. Vajon a kutyák esetében is?

2022. 09. 20. 19:00

Beköszöntött az ősz és ilyenkor megkezdjük a vitamin tartalékainkat feltöltetni, hogy télen is jól működhessen a szervezetünk. Az egészséges étkezésen, mozgáson túl a vitaminok, étrendkiegészítők is szerephez jutnak.

Felvetődik a kérdés, hogy ha nekünk érdemes előre gondolkodni és étrendkiegészítőket is bevetni, akkor ugyanezt kutyáink esetében is meg kell tennünk?

Mivel sok helyen a kutya családtag, így nem csoda, ha a legjobbat szeretnénk számukra is biztosítani. Fontos az egészségük, amelyet a táplálékon keresztül is szervezetükbe juttathatunk. A megfelelő táplálás azt jelenti, hogy az étrendben minden olyan összetevő megtalálható, amely az egészséges működéshez szükséges. Tehát a minőségi kutyaeledellel való táplálás mellett nem szükséges vitaminokat adni az ebek, de néha mégis kellhet (gyógyulási folyamat, műtét utáni lábadozás, valamilyen vitamin hiánya esetében). Az étrendkiegészítők közé tartoznak a vitaminok, az ásványi anyagok, az immunerősítők, gyógynövényes termékek, multivitaminok is.

Habár ugyanígy az ember számára is szükség lehet étrendkiegészítő fogyasztására, de tudni kell, hogy azt sosem adjuk a kutyáknak, mert egészen más tápanyagok kellenek nekik és annak feldolgozása is másképp történik.

Bizonyos jelek (pl. fáradékonyság, foltos és fakó bunda, étvágytalanság) utalhatnak vitaminok hiányára, de mielőtt étrendkiegészítőt adnánk a kutyusunknak, kérjük ki az állatorvos tanácsát.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)