Jump to content

Egy helyett tizenegy

2022. 10. 03. 19:00

A menhelyek csak átmenetileg nyújtanak látszólagos biztonságot a védenceknek. Persze az ott dolgozók arra teszik fel a mindennapjaikat, hogy minden állatot megmentsenek.

Általában elmondható a menhelyekről szerte a világban, hogy a meghatározott befogadóképességen felül működnek. Azaz minden hozzájuk érkező védencet igyekeznek megmenteni. Ám, ha jó ideig senki sem jelentkezik az állatokért, akkor felmerülhet az elaltatás is. Így volt ez Luna, a menhelyi németjuhász esetében is.

Lényegében a halál torkából mentette meg a nőstény kutyát az, aki az utolsó pillanatban fogadta magához. A fiatal nőstényt tehát kimenekítette a nő a halál torkából, azonban a befogadás utáni időszakban arra lett figyelmes, hogy új kedvence gömbölyödni kezdett és több jel is arra utalt, hogy vemhes. Amikor az állatorvoshoz elvitte, akkor pedig már arról kapott információt, hogy kutyája hamarosan elleni fog. Nemsokára tíz kiskutyát hozott a világra Luna, így jogosan elmondható, hogy nemcsak egy életet mentett meg a nő az elaltatástól, hanem tizenegyet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)