Jump to content

Jól jön minden segítség

2022. 12. 01. 19:00

Senkit sem lepünk meg azzal, ha azt írjuk, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben a létfenntartás is nehezebb. Ám ez nem lehet ok arra, hogy megváljunk háziállatainkról és menhelyre adjuk.

Legalábbis a felelősségteljes gazdik így gondolkodnak és eszükbe sem jut megválni kedvenceiktől. De nem vagyunk egyformák és még azzal is számolni kell, hogy a nem kívánt szaporulattól is szabadulni szeretnének. Még akkor is az a szerencsés, ha a kölyköket menhelyre adják be. Ennél sokkal rosszabb az, ha az utcára dobják őket ki.

Nos, ebben a nehéz helyzetben mondani sem kell, hogy dugig vannak a menhelyek. Ez nem újdonság, mert anyagi helyzettől függetlenül érvényes ez a jelenség. Most azonban még a szokottnál is több állat kerül utcára és menhelyre, mert lemondanak róluk, megszabadulnak tőlük.

Az egészben az a nagyon szomorú, hogy az egykor magukat felelős gazdinak vallók most áthárítják a felelősséget a menhelyekre. Ám a menhelyek fenntartása, az állatok etetése, orvosi vizsgálatai mind egyre több pénzbe kerülnek, amely a vésztartalékokat is kezdi kiüríteni.

Nem véletlen, hogy ilyenkor, az ünnepi időszakban segítséget kérnek. Itt a hideg, nagyobbak a költségek, elkel a segítség.

Aki csak teheti, elkötelezett az állatok iránt, szánjon egy kis pénzt a gazdátlan állatokra.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)