Jump to content

Ugat, mert kutya. Na, de egész éjszaka?

2023. 01. 16. 19:00

A kutya ugatással is kommunikálhat, ám, ha azt túlzóan és akár egész éjjel teszi, már nem biztos, hogy ez csak a kommunikáció eszköze.

Egy kiskutya esetében, amelyiket éppen elválasztottak az anyjától nem csoda, ha ugat és vonít. Nemcsak a gazdi személye, de a hely és a szagok is újak. Néhány nap alatt megszokja új helyét, pláne, ha szerető emberhez kerül, aki foglalkozik vele. Türelmesnek kell lenni vele és mindez a múlté lesz.

Azonban, ha egy felnőtt állat ugatja végig az estét, az nemcsak a gazdinak nem vicces, hanem a szomszédban élők éjszakáját is megkeseríti. Ez azonban lehet, hogy több pusztán más kutyák ugatására és nem is biztos, hogy jelezni akar valamit vagy valakit.

Azaz mégiscsak jele lehet a hosszan tartó ugatásnak. Párzási időszakban dolgozhatnak a hormonok és az ösztönök, de az is lehet, hogy lelki háttere van: napi rutin megváltozása által kiváltott szorongás, vagy akár depresszió is lehet a háttérben. Ha egy új háziállattal bővült a család, mindez a változás is annyira megzavarhatta a kutyát, hogy szorongását, frusztráltságát így tudatja, vezeti le.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)