Jump to content

Smile kicsi, de annál ügyesebb

2023. 02. 10. 19:00

A természeti katasztrófák sokszor mutatnak előjeleket, de az ember nem mindig tud erre felkészülni. A törökországi 7,8-as erősségű rengés százezreket tett hontalanná, sokan haltak meg. A túlélők keresése még zajlik.

A magyar keresőkutyák híresen jól képzettek, így az sem csoda, ha most Törökországban segítenek keresni a törmelék alá szorultakat. A kereső kutyák esetében hajlamosak vagyunk a közepes testű és főleg a németjuhász fajtájú ebekre gondolni, pedig ez inkább a rátermettségtől, az alkalmasságtól, no és persze a megfelelő képzéstől függ.

A magyar keresőkutyák napok óta és kitartóan kutatják a romok alatt rekedt embereket. Már jó tucat élő személyt sikerült kimentenie a majdnem 30 magyar kutyusnak. Velük együtt 150 fős magyar csapat segíti a mentést.

Ha eddig azt gondoltad, hogy csak közepes testméretű eb lehet kiváló kereső, akkor tévedtél. Habár a tacskót férgésznek szokták nevezni, most Smile, a kereső tacskó rácáfol erre. Ő is a csapattal tartott és fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy túlélőket találjon.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay (A képek illusztrációk)