Jump to content

Kutyául van a farkasokkal cimboráló

2023. 02. 12. 19:00

Kóbor kutyának lenni nem móka és kacagás. Ha az amerikai kutya tudna írni, izgalmas regényt tudna elénk tárni.

A nevadai sivatag nem az a hely, ahol könnyű az élet. Még az embereknek sem, de a gazdátlan állatok számára a halál földje. Egy fehér kóbor kutya sokszor tűnt fel a környéken, ezért fel is figyeltek rá. Amikor azonban azt vették észre, mintha megsérült volna, aggódni kezdtek érte.

A környéken a fehér kutyust a vadonhoz méltóan vadon élő prérifarkasokhoz csapódva látták. Igencsak kitűnt a csapatból, emiatt is figyeltek fel rá az emberek. Aztán azt vették észre, hogy futása nem megszokott. Meg szerették volna nézni, mi a baja, de mindig elmenekült. Ekkor aggatták rá a Szellem, vagyis Ghost nevet.

Egy állatvédő szervezet igyekezett befogni a kutyát. Követték a búvóhelyére és nagy nehezen sikerült a terv.

A befogása után azonnal orvosi vizsgálatra vitték, ahol kiderült, hogy éhségét kövekkel próbálta tompítani, tele volt a teste sérülésekkel, sebekkel. Kisebb műtétet is végre kellett rajta hajtani. A lábadozás után gazdikeresővé válik Ghost, csak van egy kis probléma. Eléggé leszűkíti a kört az, hogy Ghost annyira hozzászokott a farkas életmódhoz, hogy esténként járkál és nem alszik.

A legvalószínűbb magyarázat erre, hogy a fehér kutyus már kölyök korában a farkasok közé keveredett. A befogadott állat pedig alkalmazkodott az új családjához.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)