Jump to content

Jöhet a vitaminpótlás. Így csináld kedvenced esetében!

2023. 05. 03. 19:00

A tavasz a megújulás és a szerelem ideje. Ugyanakkor érdemes felkészíteni a szervezetet, méghozzá immunerősítéssel.

Ezt mi emberek könnyen megtehetjük friss, szezonális zöldségek és gyümölcsök bőséges fogyasztásával, étrendkiegészítő szedésével, de mi a helyzet kedvenceinkkel?

Cicáink és kutyáink esetében azzal erősíthetjük testük védekezőrendszerét, ha minőségi étellel tápláljuk őket. Azokban ugyanis sokféle vitamin, ásványi anyag megtalálható. Azonban a vitaminok külön adagolásával is segíteni lehet azt, hogy hozzájussanak ahhoz.

Nemcsak az állataink egészségét szolgálja az, ha a szabadba, a természetbe megyünk velük. Ez olyan közös program, ami mindenki számára előnyökkel jár. A mozgással kordában tartható a súly, a fizikai állapot és az immunrendszer is. Ugyanakkor mindez számos más veszélyt tartogat. Az egyik fő a vérszívók jelenléte. Ám a különféle riasztó készítményekkel már ezt is könnyű megelőzni. Ugyanis a megelőzés a cél.

A tavasz magával hozza a vedlés idejét is. A kihulló téli bunda nem a legelőnyösebb a kutyák, macskák számára. Azonban ez természetes folyamat és ahelyett, hogy megijednénk, inkább gyorsítsuk fel a folyamatot alapos átfésüléssel.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)