Jump to content

Beköszöntött a hideg. Így sétáltass kutyát!

2024. 01. 10. 19:00

Bejött az időjárásjelentés jóslata, miszerint szibériai hideg tör ránk. Ebben az időben máshogy kell kedvenceinkről is gondoskodni.

Szembe kell néznünk a fogat csikorgató hideggel és ami azzal jár. Még a séta is más módon történhet, ugyanis nagyobb óvintézkedéseket követel meg a gazditól. Nemcsak a ruhára kell gondolni, amit ráadunk a kutyánkra. Még ha vízhatlan darabról is van szó, az érzékeny talpakat az nem védi. Ráadásul nem minden kutya viseli jól a cipőket, ezért a talpakra különösen nagy figyelmet kell fordítani. A hó és a jég beül a talppárnák és a lábujjak közé és ott bizony meg is fagyhat, amely fagyási és más, fizikai sérülést okozhat. Minden séta után át kell nézni a tappancsokat és arra is ügyelni kell, hogy a talppárnák közül ki legyen nyírva a szőr, mert így csökkentjük ezeknek a sérüléseknek az esélyét.

Ahol még sózással oldják meg a csúszásmentesítést, ott további veszélyt jelent az, hogy a só kimarhatja a talpakat. Ennek kivédésére mégiscsak a legjobb megoldás a kutyacipő.

A séta a mindennapi rutin részét jelenti a lakásban élő állatok esetében. Mivel arról lemondani nem lehet, így a legfontosabb a séta utáni óvintézkedések megtétele. Közvetlen a séta után át kell nézni a kutya mancsait. Ha valamilyen sérülést fedezünk fel, azt gyulladáscsökkentő krémmel lehet enyhíteni.

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pexels)