Jump to content

Kitől félti a morgó kutya az ételét?

2024. 02. 20. 19:00

Ahány kutya, annyiféle. És nemcsak a külsőségekben, hanem személyiségükben is.

A kutyák még fajtán belül is nagy szórást mutathatnak abban, ahogy viselkednek, hiszen mindezt sok minden befolyásolja. Vannak kutyák, akik komótosak és az evésben is pontosan így járnak el, míg más társaik sokkal hevesebbek és nemcsak habzsolnak, de bizony moroghatnak is.

Amikor a gazdi azt tapasztalja, hogy kutyája morog etetés során, az azt jelzi, hogy a kutya félti az ételét, méghozzá éppen a gazdijától. Ez a „rossz” szokás falkában nagyon jól működik, hiszen mindig az alfa ehet először és csak aztán a többiek. A morgó kutya azt jelzi, hogy az embert vele egyenrangúnak, vagy alacsonyabb rendűnek tekinti. Ahhoz, hogy ezt a rossz szokást kiiktassa az ember, arra van szükség, hogy a kutya csak akkor juthasson az élelemhez, ha valamilyen apró feladatot teljesít. Azaz meg kell dolgoznia a falatért. Ha ez megtörtént, akkor az etetőtálat csak addig hagyjuk az eb előtt, amíg eszik, utána vegyük el. Ne hagyjunk előtte ételt.

Megcsinálhatjuk azt a pszichológiai hadviselést is, hogy a kutya táljára olyan ételt helyezünk, amely emberi fogyasztásra alkalmas és nagy látványossággal elvesszük és elfogyasztjuk azt, és csak ezután kerül a táljába az az étel, amelyet az eb is megehet.

(Forrás: sportrajongo.co.hu / Képek: Pixabay)