Jump to content

A szőlő a kerülendő ételek listáján szerepel

2024. 10. 16. 19:00

Az idénygyümölcsök megörvendeztetik az embert és érdemes is minden pillanatát kiélvezni annak, amit kínálnak. A szőlő is ide tartozik.

Habár ma már szinte bármikor találhatunk a nagyobb üzletekben szőlőt, mégis sokkal nagyobb értéke van, ha akkor szerzünk be ebből a finom gyümölcsből, amikor idehaza érik. Ennek ideje most van és tudjuk jól, hogy milyen finom.

Az édes és zamatos gyümölcs sokoldalú a gasztronómiában, hiszen mazsolaként, borként egészen más formában is beépíthető az ételeinkbe. Amikor pedig a friss és érett gyümölcsöt szemezgetjük, elénk állhat a kedvencünk, aki sóvárgó tekintettel mered a kezünkre és szinte kinézi a szánkból a falatokat.

Azt már sokszor hallhattuk, hogy bizonyos ételek, alapanyagok a kutyák számára kerülendő és ezek közé tartozik a szőlő is. A nagyobb mennyiségű gyümölcs fogyasztása (akár mazsola formájában is) veszélyes lehet rájuk nézve. A túlzott szőlőfogyasztást az állat veséje bánja meg. A szőlő tehát méreg lehet a kutyáink számára, bár azt is érdemes hozzátenni, hogy nagy mennyiséget kell abból fogyasztaniuk, hogy ez igaz legyen. Ez azt jelenti, hogy 25-100 dkg-nyi szőlőfogyasztás már a mérgezés tüneteit okozhatja: hasmenés, hányás, étvágytalanság, levertség. A mérgezéses tünetet mutató kutyák esetében szükség lehet akár a gyomormosásra is.

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)