Jump to content

Kísérteties állat

2015. 01. 13. 09:05

Idegenszerű, semmihez nem hasonlító lények jelenlétéről mindig számot adtak az emberek. Vegyük számba a Yetit, a Loch Ness-i szörny legendáját és még sorolhatnánk. Angliában is volt egy ilyen titokzatos lény. Hogy mi az?

Egy angliai mocsár környékén több tucat alkalommal láttak furcsa lényt. Ez a titokzatos állat 1983-ban tűnt fel először, majd harminc éven keresztül homály fedte a titkot.

Még rejtélyesebbé vált az ügy, amikor kiderült, hogy sem a közelben, de még távolabb sem jelentettek be semmilyen egzotikus állat eltűnését. Nyomozást kezdtek, hogy kiderüljön, mi járkál Bodmin városának környékén.
Sorra érkeztek a homályos képek, de ezek nem nyújtottak igazi segítséget, majd egy koponyát találtak, amit egy fiú talált a mocsár közelében.

A londoni Természettudományi Múzeum munkatársai vizsgálták a leletet, de kiderült, hogy az állatnak agyara volt, és nem ott pusztult el, ahol találták, vagyis zsákutcába futott a kutatás. Később videófelvétel is készült a még mindig rémületet keltő állatról. Csak 2014 elején sikerült megfejteni, hogy a félelmetes lény nem más, mint egy macska.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: hir.ma)