Jump to content

A depresszió és harapás összefüggése

2015. 02. 16. 16:05

Sokakat érint a depresszió. Gondoltad volna, hogy a macskák is érzékenyebbek az ebben az állapotban lévő emberekre? Hogy milyen módon? Olvasd el a cikket!

Amerikai kutatócsoport vonta le azt a következtetést a több mint egymillió embert érintő adatmennyiségből, hogy a depressziós embert sokkal hamarabb megharapja a macska.

Azokat, akik macskaharapással kerültek kórházba, több mint 40 %-ukat kezelték életük során depresszióval. Az adatokból az is kiderült, hogy 86 %-ban nők voltak azok, akiket ezzel az állapottal és a macskaharapással kezeltek. Vagyis a macskaharapást elszenvedett nőknek 50 %-kal nagyobb az esélyük arra, hogy depressziósak lesznek. Vagy pedig éppen ennek a fordítottja igaz, hogy a depressziós emberek gyakran tartanak macskát és hamarabb haraphatja meg őket.

Még nem tudják, hogy milyen összefüggés lehet, de már arra is gondoltak a szakemberek, hogy az állat érzi, hogy gazdájával valami baj van. Az ebben a betegségben szenvedők elkerülik a szemkontaktus felvételét, amelyet a cicák rossz néven vehetnek, és harapással fejezik ki. Arról nem is beszélve, hogy a macska hordozhatja a Toxoplasma gondii nevű parazitát, így ha gazdáját megharapja, a szervezetébe juttatja azt, amely szintén depressziót okozhat.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: catster.com)