Jump to content

A 10 legdrágább háziállat – 8. rész

2015. 03. 07. 16:00

Mostani sorozatunkban a világ tíz legdrágább háziállatát mutatjuk be. Egy igen drága cicus, a szavanna macska a következő egzotikus kedvenc.

Ez a macska a házimacska és a szervál fajták keresztezéséből létrejött hibrid. Az első szavanna macska 1986 áprilisában született meg egy amerikai tenyésztőnél. Szavannának nevezte el gazdája a hím állatot, amelynek anyja egy sziámi macska volt, apja pedig egy szervál.

2001-től már a TICA (The International Cat Association) is elismerte ezt a fajtát. Versenyezni csak 2012 óta lehet a szavanna macskával.

Ez a cicusok igazán kecsesek, karcsúak, atletikus alkatúak. Lábaik hosszúak, és a hátsók hosszabbak, mint a mellsők. Nyakuk vékony, fejük hosszúkás, fülük nagy, szemük ívelt, bumeráng alakú. A szavanna macskák farkának vége fekete, gyűrűs. Homlokukon „M” rajzolódik ki. Bundájuk pettyes-cirmos mintázatú. Színük lehet barna, ezüst, smoke (sötét alapon fekete) és melanisztikus (fekete alapon még sötétebb fekete).

Rosszul viselik a stresszt, a zajt, könnyen megijednek, ha idegenek közelítenek hozzájuk. Érdeklődő, kíváncsi állatok. Tele vannak energiával, nagy a mozgásigényük, hihetetlen atlétikai képességgel bírnak. Más háziállatokkal jól kijönnek. Gazdájukhoz nagyon ragaszkodnak, mindenhová követik. Imádják a magaslatokat és a vizet is. Egy-egy példány akár 22 ezer dollárba is kerülhet.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: amanukats.com)