Jump to content

Macskaismérvek

2015. 04. 18. 09:05

Az állatok őszinték, nem kétszínűek. Az mutatják, amit éreznek. Mind a fajtiszta, mind a rossz sorsból kiemelt állat értékes, gazdájuk kedvence lehet. Íme, néhány tény a cicatulajdonosoknak. Mosolyogj, ha cicádra ismersz!

A napi 15 órás alvás lételeme egy lakásban tartott cicának. A 15 óra kemény alvás egy részét igyekszik a gazdi közelében, de még inkább a gazdin megejteni, de más kedves idegen is megteszi. Ezen kívül mindenféle extrém helyen keresnek maguknak álmot, legyen az szennyes kosár, kartondoboz, vasalásra szánt ruhakupac, mosdókagyló stb.

A házból kijáró példányok az alváson kívüli időszakon szívesen töltik vadászattal. Azaz mindenre ugranak, ami mozog, és az elejtett példánnyal igyekeznek dicsekedni is. A prédát szívesen kiterítik elénk.

A macskáról ismeretes, hogy nagy hízelgők. De még az az állat, amely alapjában véve barátságos, az ételosztásnál külön dorombolással illeti gazdáját. Szabadságukat jelezvén csak akkor bújnak az emberhez, ha nekik kedvük van. Ha nincs, arról tudomást adnak. Megérzik azonban, hogy gazdijuk mikor szorul szeretetre, mikor rosszkedvű és ebben az esetben vigasztalni próbálják embertársaikat.

Míg a kutyák az embert tartják a falkavezérnek, addig a macskák magukról képzelik ugyanezt. Érezted ezt már te is?

Az a cica, amelyik megfelelő odafigyelést és szeretet kap az embertől, cserébe olyan társat kap, aki mindig ott lesz gazdája körül és hihetetlen szeretet, örömet ad gazdájának.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: icatcare.org)