Jump to content

Cicarács

2015. 04. 29. 09:05

Beköszöntött a tavasz, a jó idő. Már esténként is nyitva hagyhatjuk résnyire az ajtót, ablakot, hogy a kellemes tavaszi levegő átjárja lakásunkat. De vigyázz a macskádra!

Minden évben több esettel találkoznak az állatvédők, amikor a macska kiesik az ablakból. A nyitva tartott ablakkal, ajtóval veszélyeztetik állataikat a gondatlan gazdik. Az az ablak, amin nincs valamilyen rács, vagy háló, komoly veszélyt jelenthet kedvenceik számára.

Az állatklinikákon nyári időszakban hetente több ilyen eset előfordul. Hogy ezek a balesetek ne történjenek meg, nem kell más, mint az olyan harmonika rács megvásárlása, amelyet az otthonhoz szükséges felszereléseket árusító boltokban lehet kapni.

A macskák kilenc életéről szóló tévhitre ne alapozzunk, legyünk inkább elővigyázatos és felelős gazdik. A macskák olyan sebezhető állatok, mint bármelyik másik.

Igazi nagy vadászok a cicák, így ha egy madarat látnak az ablak előtt elrepülni, nekitántorodnak és elrugaszkodnak az ablakpárkányról. Legjobb esetben működik a kilenc élet elmélet, kevésbé jó esetben megsérül az állat, és olykor elpusztul a landolás közben szerzett sérülések miatt. Ha ugyanis nem olyan magasról esik a macska, hogy az eséshez legmegfelelőbb pózt felvegyék, akkor nagy a veszély. Vagyis ha nagyobb magasságból zuhan le egy cicus, akkor sokkal nagyobb az esélye a túlélésre.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: lovelygiant.uw.hu)