Jump to content

Cicából nem lesz tigris

2015. 05. 10. 16:05

Feltűnhet a környezetünkben olyan állat, amelyben nem azt látjuk, ami a valóság, hanem egy veszedelmes vadállatot. Franciaországban egy macska okozott félelmet az emberekben.


Ha tudták volna, egy nagyra nőtt házi macskával van dolguk, akkor biztos nem töltenek ennyi időt egy állat keresésére. Ám a franciaországi város áruházának parkolójában látott állatról azt feltételezték, hogy tigris. A szemtanúk legalábbis erről számoltak be. Özönlöttek is a rendőrök, tűzoltók, speciálisan képzett ebek, állatvédelmi szakemberek és még egy helikopter is azért, hogy befogják a szabadon kószáló tigrist.

Egy későbbi közleményben már kiadták, hogy a Montévrain közelében talált lábnyomok biztosan nem tigristől származnak. Annyit tudtak, hogy macskaféle az állat, de nem nagytestű, így nem is tigris. A keresést tovább folytatták, de már közel nem akkora elánnal, mint az elején.

Aztán váratlanul érkezett egy lakossági bejelentés, miszerint lefotóztak egy hiúznak vélt állatot, majd teniszező szóltak be a rendőrségre, hogy tigrist láttak a pálya közelében. Végül kiderült egy nagyra nőtt házi macska lófrált a környéken. Hiába volt a tigris keresésére indított felhajtás.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: mirror.co.uk)