Jump to content

Macskakultusz – 2. rész

2015. 05. 22. 09:00

Már jó ideje imádja és keresi az ember a macska társaságát, és igaz ez fordítva is. Nem csoda, hiszen a cicák viselkedésében van valami lenyűgöző, méghozzá az öntörvényűség. Emellett bájosak, puhák, szépek.

Már írtunk arról, hogy az esőt és a földrengést jóval hamarabb megérzik ezek a különös érzékkel bíró állatok, a macskák. Mivel a légnyomásra is érzékenyek, így a legkisebb rezgést is képesek távolról megérezni. Vagyis, amikor egy bombázó repülőgép repül, a macskák a menekülésre alkalmas útvonalat keresik nem ismerve akadályt.

Tovább megyünk. A természeti katasztrófák, az időjárás változásain kívül ezek az érzékeny állatok azt is megérzik, ha a családon belül vita van kialakulóban.

A nép és alternatív gyógyításban nagyon figyeltek arra, hogy a cica hová fekszik. Érdemes nekünk is ezt tenni, hiszen azok a lakás vagy a ház nyugodt, kiegyensúlyozott pontjai a macskák számára. Mivel az otthonunkban található vízereket is képes megérezni, ám azok az emberre nem túl kedvező hatással bírnak. A vízereknek tulajdonítanak számos betegséget. A macskák számára azonban éppen ez a kellemes hely, mert ezek a szőrgombolyagok az emberre káros sugárzásokat kedvelik.

Nem árt figyelni kedvencünk viselkedését. A nyugtalanság, a nyávogás mind olyan figyelemfelhívás lehet a közelgő veszélyre, amelyet ezek a csodálatos lények jóval hamarabb éreznek meg, mint mi.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: pixabay.com)